တိုဖူး၊ တိုဖူးေၾကာ္၊ တိုဖူးသုပ္နွင့္ အင္းေလးပဲခ်ဥ္





တိုဖူးလုပ္နည္းကေတာ. ကုလားပဲစစ္စစ္ကို တညေရစိပ္ ျကိတ္စက္နဲ. ျကိတ္ (ပဲတဆ ေရေလးဆ) ျပီးရလာတဲ.ပဲေရကို ပိတ္ပါးေလးနဲ.စစ္ပါ ျပီးရင္အနည္ထိုင္ထားလိုက္ပါ…(အနည္းဆံုး ၁နာရီ) ထားပါ…ကုလားပဲမုန္.သံုးသူမ်ားလဲ ကုလားပဲစိမ္းမုွန္.ကို ပဲတဆ ေရေလးဆ နဲ.ေျကေအာင္ေမြျပီး ပိတ္ပါးေလးနဲ.စစ္ျပီးအနည္ထိုင္ထားပါ..

တိုဖူးစက်ိဳပါေတာ.မယ္… အနည္ထိုင္ထားတဲ.ပဲရည္အေပၚရည္ျကည္ေလးေတြကို က်ိဳမဲ.အိုးထဲကိုထည္.ျပီးမီးျပင္းျပင္းနွင့္ အ၇င္ျကိုပါ …အ၀ါေရာင္ျကိုက္သူမ်ား ဆႏြင္းအနဲငယ္ထည္.ပါ၊ အရသာအတြက္ဆား ထည္.ျကိုပါ…

တိုဖူးအခ်ဥ္ (သို.) ပဲခ်ဥ္အတြက္..တိုဖူးအရည္ျကည္က်ိဳေနတဲ.အခ်ိန္တက္လာတဲ. အမိုတ္ေလးေတြကိုဆယ္ယူထားတာပါ၊
ပြက္ပြက္ဆူျပီးအနဲငယ္ျပစ္လာရင္ က်န္တဲ.ကုလားပဲအနည္ကို ခဲမေနေအာင္ေမြျပီးမွထည္.ကာ 10 or 15 မိနစ္ခန္.မီးျပင္းျပင္းနွင့္ဆက္တိုက္ေမြပါ … တိုဖူးခဲရန္ဗန္းထဲသို. ဆီသုပ္ (သို.) ငွက္ေပ်ာဖက္ခင္းကာ တိုဖူးရည္ေလာင္းထည္.ကာ မ်က္နွာျပင္ညီေအာင္ညိွျပီး အေအးခံပါ…

တိုဖူးခဲလွ်င္ တိုဖူးအစိမ္းကို အေနေတာ္တုံးပါ
ပဲခ်ဥ္၊ရွာလကာရည္၊ ျကက္သြန္ျဖဴရည္ ၊ဆားရည္ or ငံျပာ၇ည္ ၊ ငရုပ္ျကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ နဲ. ေဂၚဖီ ၊နံနံပင္၊ျကက္သြန္ပင္ပါးပါးလွီး ထည္.ကာသုပ္စားလို.ရပါျပီရွင္...ရွာလကာရည္အစား ရွမ္းမုန္ညွင္း ခ်ဥ္ သို႕မဟုတ္ မုန္လာဥ ခ်ဥ္ နဲ. အရည္ထည္.သုပ္လဲရပါတယ္။

Myanmar Food & Other
Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment