ရွမ္းဟင္းထုပ္




ရွမ္းအစားအစာတစ္မ်ိဳးျဖစ္တဲ့ ဟင္းထုပ္ကို ပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးျပဳလုပ္တာေတြ႕ရပါတယ္။ အခ်ိဳ႕က ၾကက္သြန္ၿမိတ္ တစ္မ်ိဳး သာအသံုးျပဳၿပီး အခ်ိဳ႕က မုန္လာထုပ္၊ ငွက္ေပ်ာဖူး၊ ၾကက္ သြန္ဖူး၊ၾကက္သြန္နီတို႔ကို အသံုးျပဳ ၾကပါတယ္။ သက္သတ္လြတ္ဟင္းထုပ္ျဖစ္ပါတယ္။ အသားျဖင့္ျပဳလုပ္လိုပါက မိမိႏွစ္သက္ရာ အသားငါးတို႔ျဖင့္ ထည့္သြင္းျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္း

• ၾကက္သြန္ၿမိတ္ - ၁ဝ သား
• ဆန္မႈန္႔ - ၁ဝ သား
• ေကာ္မႈန္႔ (သို႔) ေကာက္ညႇင္းမႈန္႔ - စားပြဲဇြန္း ၃ ဇြန္း
• ဆီ - ၁ ဇြန္း
• ခ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ဇြန္းတစ္ဝက္
• ဟင္းခတ္မႈန္႔ - ၁ ဇြန္း
• ဆား - လိုသေလာက္
• နႏြင္းမႈန္႔ - အနည္းငယ္
• ေရ - အနည္းငယ္
• ငါးဟင္းထုပ္ျပဳလုပ္ပါက ငါးအသားျပားထြင္ၿပီးသား - လိုသေလာက္
• ငွက္ေပ်ာဖက္ - ထုပ္ရန္

တြဲဖက္စားသံုးရန္

• ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္
• ဂ်ဴးျမစ္
• င႐ုတ္သီးေၾကာ္

ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း


၁။ ဦးစြာ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ကို ေရေဆးသန္႔စင္ၿပီး လက္တစ္ဆစ္ခန္႔ျဖတ္ထားပါ။
၂။ ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးကို ဇလံုတစ္ခုတြင္ထည့္ၿပီး ေရကို ျဖည္းျဖည္းခ်င္းထည့္ၿပီးနယ္ ေပးပါ။
၃။ ငွက္ေပ်ာဖက္ကို မီးကင္ၿပီး သန္႔ရွင္းကာ ကေတာ့ပံုလုပ္ၿပီး စပ္ထားေသာမႈန္႔ႏွစ္ကို ထည့္ပါ။ ငါးထည့္လိုကထည့္ၿပီး လံုေအာင္ပိတ္ၿပီး ေပါင္းခံအိုးတြင္ထည့္ၿပီး မီးျပင္း ျပင္းျဖင့္ နာရီဝက္
ခန္႔ေပါင္းပါ။
၄။ ဟင္းထုပ္က်က္ပါက ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္၊ ဂ်ဴးျမစ္၊ င႐ုတ္သီးေၾကာ္တို႔ျဖင့္ တြဲဖက္ၿပီး ပူပူ ေႏြးေႏြး သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

 FOOD Magazine page မွတဆင့္ကူးယူေဖာ္ျပပါတယ္။


Share on Google Plus

About Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment